keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

C-Laboratory. Marco Casagrande
>> Kannustimena: Tämä on kovin työ mihin olemme koskaan "sekaantuneet".

>> Koskaan.
>>
>> AIKAA EI OLE PALJON... JA HAASTE ON VALTAVA.
>>
>> RUNNOMINEN EI AUTA. PITÄÄ JAKSAA KUUNNELLA. PALASIA.
>> (Minuakin voi tästä välillä muistuttaa.. Se on tuo INTO, URHO JA X kun
>> ajaa... Ja silti: Hyvä niin!!)

Vesi ei johda sahköä. Elohopea sen tekee. Elohopea saattaa myös tarjota palan peiliin?


Hyvä että Futuristi on tulossa. Oikein hyvä. Olen tohkeissani altis unohdukselle. Huono. Pitää parantaa tahtia. Puutarhuri on mukana sienimuhennoksessa koska luottaa. Minäkin luotan. Niin, ja vielä: Sain Peilimiehen kiinni. Oli alkuun "scepsis", mutta uskon että nyt OK. Peilimies on tärkeä tärkeä tärkeä. Tarvitsemme siis fyysikonkin. Ehkä matkustan Englantiin Neidonkivelle häntä tapaamaan. Jos ei muutoin onnistu.

Olen saanut ratkaisevia tietoja. Kohta uskallaan esittää arvailuni sinulle (kun siis ovat tarpeeksi selkeät).

Rohkenen vielä jopa ehdottaa työlle nimeä: "TYÖ" Kenties Kanji -merkki löytyy tähän? Millainen lienee?



pvv. Ja se neliö. Intuitio sanoo: sekin on. Voi tätä kaikkea. 2:1 1:2


Lasi. Peili. Persepektiivi. Hienosti piilossa.... hyvä etten rupea pillittämään.

Hiljaiseksi vetää. Nyt menen jäähdyttämään aivojani.

Runoilija oli kirjoittanut viestinsä suoraan Säätäjälle, josta oli tehty orpokotiprojektin johtaja, diktaattori. Kaikki tiesivät tämän hyväksi ratkaisuksi ja muutamalla varmalla liikkeellä Säätäjä olikin tehnyt orpokotijunasta maailmanlaajuisesti huomiotaherättävän sensaation. Sen vaikutus tuntui suoraan Intiassa asti, jonne hän oli lähettänyt Matkustajan ja Puutarhurin. Taikuri liikkuisi tilanteen mukaan orpokodin ja Intian välissä. Vaikka orpokotijunan painoarvo oli ehtodon, niin Intiassa odottaisi kuulemma jotain vielä ehdottomampaa – siellä pitäisi rakentaa liiton arkki. Säätäjä ei voinut ajatella liiton arkkia nyt, sillä hänen piti huolehtia orvoista.

Viestissä mainittu Futuristi oli Säätäjän pitkäaikainen luotettu. Futuristi oli nähnyt orpokotijunan vaikutusmahdollisuudet vastaiskuna saastuttamisen imperialismiksi kutsumalleen ympäristön kaltoin kohtelulle. Futuristi oli kirjoittanut jo ennen junatyömaan alkamista Säätäjälle hullunkirkkaan profetiansa maailman uusjärjestyksestä ja tämän kirjoituksen oli Säätäjä välittänyt Runoilijalle orpokotihankkeen takellellessa.

Hanke eteni ja oli päädytty ratkaisuun, jossa maanlaajuista ympyräliikettä tekevä orpokotijuna toimisi pelkästään tuuli-, aurinko- ja biojäte-energialla ja että yhteen vaunuista tulisi rakentaan kierrätyslasista Zen –puutarha, jonka prototyypin Peilimies tekisi Venetsiassa edelleen hullun Kenraalin kanssa. Orpokotijuna toimisi jätteenkäsittelyn ja luontoa rasittamattoman energiatuontannon maailmanlaajuisena ikonina ja generaattorina, jonka enkelimunkkeja orvot olisivat.

Kolme junavaunua jätteenkäsittelyosastona, jossa kakkaa ja kotitalousjätettä käsiteltiin kierrätyskuntoon ja jossa orgaanisesta jätteestä tuotettiin juomavettä, kukkamultaa ja kaasua polttamalla sähköä. 25 prosenttia tuotetusta sähköstä kului kierrätysjärjestelmän ylläpitämiseen, lopulla kuljetettiin junaa. Tämän lisäksi orpokotijunareitin varrelle pystytettäisiin muutama tuulivoimala ja junan katot päällystettäisiin aktiivisilla aurinkokennoilla.

Tuottamallaan kukkamullalla opokoti perusti kasvimaita reitilleen ja osan myisi kotitalouksiin ekologisesti puhtaana orpomultana.

Zen –puutarhan perustaso tehdään kierrätetystä ja murskatusta lasista, jonka päälle asetetaan joukko lasisia kivenjärkäleitä. Lasiset kivet syntyvät teollisissa lasiuuneissa siten, että kun uunia pidetään kuumana keskimäärin 12 vuotta, niin johonkin uunin kulmista saattaa kasvaa lasinen kivi – helmi. Tämä lasinen kivi on oikea kivi, jäätynyttä plasmaa ja näitä kiviä Peilimies nyt keräili ympäri maapalloa. Tämän lisäksi Kirgiisi oli vaatinut puutarhaan keinuja, mutta tästä ei päästy yhteisymmärrykseen kunnes Runoilija kirjoitti:

SEIS!

Pidän keinuista. Pendulum. Aika. sini -> ympyrä. Puistoissa kävellään liikaa ja keinutaan liian vähän.

Kasvit ja vedet eivät kuulu viestiin. Miksi tehdä mitään jos ei voi sanoa jotain (taiteessa nyt varsin..). Elämme mielestäni ajassa jossa paskanjauhaminen ja TURHA kaunistelu ei ole paikallaan. Viestin selkeys on oleellinen osa asioita. Lisäksi tulee muistaa näyttelypaikan sijainti. Rohkeus kuuluu myös kuvaan. Silmien avaaminen. Ihmiskunnalla taitaa olla kiire. Mutta pakko ei ehkä vielä ole luopua elämän lahjasta. Niin toivon. (korjaa ihmeessä jos olen väärässä)...

Kolme.

Tietenkin voi olla jokin parempi tapa saada nämä elementit esiin. Mutta keinu. Ihminen ajan osana ja vankina. On se tärkeä juttu. Eikö?

Olet MIELESTÄNI oikeilla jäljillä. Kuten toivottovasti minäkin. Rippeistä on pidettävä kiinni vaikka sonta yrittää sumentaa näkökentän. Tieto on tietoa ja kestää tarkastelun ajassa ja paikassa.

Kannan ajautusta mukanani. Eli sitten lisää..

Arvostan, Rakastan ja Kunnioitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti